Electric start not working

Anything related to kawasaki.

Moderators: James - Admin, Mick- Can Am

Electric start not working

Postby Cornwall » Tue Aug 21, 2018 9:17 am

Hi all

I have a Kawasaki KLF300 that we use around the farm. I can start it using the pull start no problem, then it will need some careful throttling and the choke wide open to keep it running until it warms.

The electric start, does not work, it makes some ticking noise but wont start the bike. The battery has been fully charged and topped up so i'm thinking its more electrical.

Are both the above linked in anyway? any expertise and ideas/ solution would be great!

Thanks in advance.
Cornwall
1 Post
1 Post
 
Posts: 1
Joined: Tue Aug 21, 2018 8:59 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Cash on hand: 70.00
Town/City: ilminster
Make. Enter none if you don't have one.: Kawasaki
Model: KLF300
Year of manufacture Enter 0 if none: 2001

Share On:

Share on Twitter Twitter Share on MySpace MySpace

Re: Electric start not working

Postby mrtigger » Tue Aug 21, 2018 10:53 am

Won't be linked. Cold running problem could just be the carb jets need cleaning out, or that it's running a bit too lean on idle so needs adjusting slightly richer. The starter relay makes the click so if that's working then it could be the starter motor is jammed, dead, or not wired in properly

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Image
User avatar
mrtigger
90 posts or more
90 posts or more
 
Posts: 2405
Images: 1
Joined: Wed Jun 11, 2014 11:14 am
Has thanked: 28 times
Been thanked: 129 times
Cash on hand: 3,734.00
Town/City: essex
Make. Enter none if you don't have one.: Barossa
Model: Cheetah 250 AKA Big Fatty
Year of manufacture Enter 0 if none: 2005



  • Advertisement

Return to Kawasaki

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest